Wat zijn drukzweren?

Wat zijn drukzweren?

Een drukzweer, ook bekend als een bedsore of decubituszweer, is een ernstige wond die zich ontwikkelt door het herhaalde gebruik van een bed of stoel. Dit kan gebeuren in het ziekenhuis, verzorgingshuizen of thuis en wordt veroorzaakt door een letsel of een ziekte. Het kan schade veroorzaken aan de huid, pezen, spieren en botten, en zelfs resulteren in de dood als ze niet goed worden behandeld.

Het is niet altijd gemakkelijk om een drukzweer te diagnosticeren, omdat het kan optreden bij mensen die vatbaar zijn voor het ontwikkelen ervan, zoals degenen die herstellen van een operatie of ziekte. Als u zich zorgen maakt dat u of een geliefde het risico loopt een drukzweer te ontwikkelen, praat dan zo snel mogelijk met uw arts.

De beste manier om een drukkijn te voorkomen, is ervoor te zorgen dat het gebied waarin u het risico loopt om er een te ontwikkelen, de juiste ondersteuning heeft en dat het niet te zakken is of te veel bewegen. Dit omvat het dragen van vulling of laarzen om je benen, ellebogen en hakken te beschermen wanneer je in bed bent, en jezelf om de twee uur omdraait en opnieuw te zetten.

Sommige drukzweren, zoals die veroorzaakt door obesitas, kunnen van mild naar ernstig vorderen en vereisen behandeling. U kunt helpen om ze te voorkomen door een gezond gewicht te behouden, veel vloeistoffen te drinken en een uitgebalanceerd dieet te eten.

Het hebben van een gezond lichaamsgewicht is ook belangrijk voor de gezondheid van uw gewrichten en pezen, dus praat met uw arts over hoe u dit kunt bereiken. Het kan ook een goed idee zijn om een trainingsroutine te krijgen, zoals wandelen of zwemmen, als je de tijd hebt en er in geïnteresseerd bent.

Fasen van drukzweren

Er zijn 4 fasen aan de ontwikkeling van een drukkijn. Deze zijn gebaseerd op hoe diep de pijn is en hoe ver in de huid zich uitstrekt.

Fase I: De pijnlijke is beperkt tot de huid en kan niet-blancheerbaar erytheem hebben (een rode kleur). Het heeft een klein gebied van bloedingen.

In sommige gevallen kan dit gepaard gaan met de vorming van blaren die een onaangename geur kunnen hebben.

Als u de diagnose stelt met een stadium die ik onder druk zet, zal de arts u waarschijnlijk medicijnen geven die uw immuunsysteem helpt bij het bestrijden van infectie. Je moet ook de pijnlijke en droge rein en droog houden.

Uw arts zal dan de pijn in de gaten houden en zien hoe snel het geneest. Ze kunnen antibiotica voorschrijven als het wordt geïnfecteerd of ze kunnen debridement aanbevelen – een procedure die dood weefsel uit het gebied verwijdert.

De herstelperiode voor een fase I Drukpijn is meestal ongeveer 2 weken. Het kan echter langer duren als de pijn groot of ernstig is.

Je moet je arts na een week weer zien, als de pijn nog steeds niet geneest. Dit helpt uw arts om andere problemen te identificeren, zoals een bacteriële infectie die ervoor zorgt dat uw pijnlijke verspreiding of ontsteking in uw botten of gewrichten.