Matras tegen wonden

Er zijn veel redenen waarom patiënten mogelijk tijd in bed moeten doorbrengen, maar een goede matras tegen wonden kan een grote hulp zijn bij het voorkomen van drukzweren en helpen om ze sneller te genezen. Mensen die bedgebonden zijn voor gezondheidsproblemen zoals reumatoïde artritis, ruggenmergletsels of andere ziekten hebben het moeilijk om goed te slapen vanwege het ongemak dat ze ervaren. Wanneer een patiënt lange tijd in dezelfde positie moet slapen, kan dit leiden tot huidafbraak.

Het is niet alleen belangrijk voor patiënten om een kwaliteitsmatras tegen wonden te hebben, maar zorgverleners moeten zich ook bewust zijn van de verschillende soorten matrassen die op de markt beschikbaar zijn. Hoewel sommige hightech-opties zoals afwisselende drukmatrassen en andere soorten drukverhoudingsmatrassen kunnen helpen voorkomen dat ulcers zich ontwikkelen, zijn er ook goedkopere oplossingen die enige belofte hebben getoond.

Matrassen met lage luchtverlies en schuimoverlays

Van het gebruik van matrassen met lage luchtverlies is aangetoond dat het het risico op het ontwikkelen van drukzweren vermindert, volgens een Cochrane Review. Deze producten hebben een reeks opblaasbare luchtbuizen die afwisselend opblazen en leeglopen. Dit helpt patiënten in een positie te blijven die de kans vermindert dat ze drukzweren ontwikkelen, en het kan ook hun lichaamstemperatuur op een gezond niveau houden, wat nodig is voor genezing.

Aangedreven matrassen (soms LAL -matrassen genoemd) kunnen ook een grote hulp zijn bij het verminderen van het risico op drukzweren door actieve therapie te leveren. Dit soort matrassen hebben een pomp of compressor die lucht door kleine met laser geboorte gaten in de bovenkant duwt. Van dit soort therapie is aangetoond dat het de patiënt koel en comfortabel houdt, waardoor ze gemakkelijker kunnen rusten en sneller kunnen genezen, zei Shelly Byington, een R.N. die een kwaliteitsconsulent en gezondheidszorgdeskundige is bij Casco Manufacturing Solutions in Cincinnati.

Ze voegde eraan toe dat een kwaliteitsmatras gemakkelijk moet worden schoongemaakt en onderhouden, en dat alle stoffen antimicrobiële eigenschappen moeten hebben, die een geweldige manier zijn om infecties te verminderen. Bovendien moet een matras naden hebben die worden verzegeld in plaats van genaaid om de kans op lichaamsvloeistoffen of secreties die de kern van de matras binnenkomen te verminderen, wat de kans op infectie kan vergroten.

Een ander voordeel van een kwaliteitsmatras is het vermogen om warmte en vocht te verspreiden, wat zweten kan veroorzaken. De beste matrassen hebben bio-stretch-stof die lichaamswarmte en transpiratie absorbeert, wat zal helpen patiënten koel en droog te houden, en de kansen op het afbouwen van de huid minimaliseren, zei Byington.

Andere voordelen van een kwaliteitsmatras zijn onder meer een rand van de omtrek die niet zal verpletteren en het overstappen van het bed moeilijker zal maken, en een statische modus die de hele matras in staat stelt voor veilige patiëntoverdracht.

Deze voordelen zijn vooral belangrijk voor patiënten met gewichtsgerelateerde problemen en overgewicht zijn, omdat deze aandoeningen de perfecte omgeving kunnen creëren voor drukwassingen om te ontwikkelen, uitgelegd door te zijn uitgelegd. Dit kan een veel voorkomend probleem zijn voor zwaarlijvige mensen die bedgebonden zijn, en het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het kiezen van een matras.