Hoe voorkomt u drukzweren?

U kunt drukzweren voorkomen door bepaalde situaties te vermijden die hun kansen op ontwikkelen vergroten. U kunt uw gezondheidszorg ook helpen om de toestand van uw huid te volgen en preventieve maatregelen te nemen om deze te beschermen.

Regelmatig wijzigen van uw positie om de druk op verschillende delen van uw lichaam te verminderen, kan ook drukzweren voorkomen. Als u in een ziekenhuis of verzorgingshuis bent, vertel het aan uw arts of verpleegkundige als u voelt dat uw huid pijnlijk wordt en vraagt u hen om de manier waarop u staat te veranderen om de druk op die vlekken te verminderen.

Houd uw huid gehydrateerd, zodat deze niet droog wordt en geschubd wordt of gebarsten. Dit kan een opbouw van dode cellen veroorzaken en het risico op het ontwikkelen van wonden vergroten. Het is het beste om veel water te drinken en een gezond, evenwichtig dieet te eten. Het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen die niet kunnen bewegen, genoeg krijgen om te eten en te drinken.

Het aanbrengen van een lotion of crème kan helpen uw huid te beschermen tegen een opbouw van dode cellen en deze gehydrateerd houden. Het is ook de moeite waard om kleding aan te trekken die loszittend en comfortabel zijn om te dragen als u het risico loopt om drukzweren te ontwikkelen.

Het handhaven van een goed gewicht is ook erg belangrijk voor uw gezondheid. Als u overgewicht heeft, heeft u meer kans om drukzweren te ontwikkelen dan mensen die zich in een gezond gewichtsbereik bevinden. Dit komt omdat de huid op uw buik en rug bijzonder kwetsbaar is voor het gebrek aan bloedtoevoer.

Probeer te voorkomen dat roken of het gebruik van tabaksproducten, omdat ze de afgifte van zuurstof aan uw weefsels verstoren. U kunt ook proberen de hoeveelheid tijd die u op één plek gaat zitten beperken, omdat dit een andere veel voorkomende oorzaak van een drukzweer is.

Het hebben van een regelmatige massage of het hebben van een behandeling zoals een osteopathie kan ook helpen hen te voorkomen. Deze behandelingen gebruiken zachte technieken om uw huid te masseren en ze kunnen helpen de bloedstroom naar het gebied te stimuleren waar u een drukzweer heeft.

Een drukzweer is een wond die wordt veroorzaakt door langdurige druk op de huid en het onderliggende weefsel. Ze kunnen meer dan uren of dagen ontwikkelen, en de meeste genezen met behandeling.

Deze verwondingen komen meestal voor op delen van het lichaam die een hoog niveau van druk hebben, zoals hakken, ellebogen, de achterkant van het hoofd en de stuitbeen (coccyx). Het is heel moeilijk om ze te voorkomen, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om hun kansen te minimaliseren.

Controleer regelmatig de toestand van uw huid en geef deze een goede wasbeurt wanneer dat nodig is. Het is het beste om een zachte reinigingsmiddel aan te brengen in plaats van een harde zeep, omdat deze laatste je huid kan beschadigen.

U kunt helpen om uw huid gehydrateerd te houden door crèmes en lotions te gebruiken die glycerine of hyaluronzuur bevatten, wat een natuurlijke stof in het menselijk lichaam is die de huid helpt vocht te behouden. Het hebben van een bad met warm water en een milde zeep kan ook helpen om uw huid te beschermen tegen een opbouw van dode cellen en de genezing te bevorderen.