Hoe voorkom je voorlage?

Hoe voorkom je voorlage?

Vontsoren (ook wel drukzweren genoemd) ontwikkelen zich wanneer de huid van een persoon gedurende lange periodes wordt blootgesteld aan constante druk. Mensen die het grootste deel van hun tijd in een bed of stoel doorbrengen, lopen het grootste risico deze verwondingen te ontwikkelen.

Preventie omvat regelmatig van positie veranderen, waardoor de droge huid niet vastloopt tegen een bed of stoel en ervoor zorgen dat u een gezond dieet hebt met voldoende vloeistoffen en calorieën om uw lichaam goed gehydrateerd te houden. Het hebben van goede hygiëne en de juiste huidverzorging helpt ook.

1. Verander van posities om de paar uur

Een van de meest effectieve manieren om bedzweren te voorkomen, is om vaak van positie te veranderen. Uw arts kan u helpen beslissen hoe vaak van posities te veranderen op basis van uw gewicht en huidtolerantie.

2. Gebruik kussens of een speciale matras

Als je op je zij ligt, leg je kussens tussen je knieën en enkels. Het gebruik van een schuimkussen kan ook helpen bij het beschermen van uw benige gebieden.

3. Krijg hiel-eleverende laarzen

Heel-eleverende laarzen kunnen u helpen drukzweren op de hielen van uw voeten te voorkomen. Ze tillen uw hiel voorzichtig en verplaatsen deze om de druk op de huid te verminderen.

4. Goed baden en huidverzorging

U of uw verzorger kan uw huid dagelijks wassen met milde zeep en water. Spoel en droog grondig. Deze routine helpt bij het verwijderen van vocht en bacteriën die de huid kunnen irriteren en ervoor kunnen zorgen dat zijn gevormd gevormd.

5. Handhaaf gezonde voeding en hydratatie

Het is belangrijk om een gezond dieet te hebben dat voldoende vloeistoffen, calorieën en eiwitten omvat om uw lichaam goed gehydrateerd te houden. Het toevoegen van vitamines en mineralen aan uw dieet kan helpen de immuniteit te vergroten en de algehele gezondheid te bevorderen.

6. Je huid schoon en droog houden

U en uw verzorger moeten een regelmatige reinigingsroutine behouden om de hoeveelheid vocht, urine en ontlasting te minimaliseren die op uw huid komt. Dit omvat het dagelijks wassen en drogen van je huid met een zacht reinigingsmiddel, het verwijderen van losse haren en het veranderen van je kleding na blootstelling aan een van deze stoffen.

7. Het wijzigen van uw positie om druk te verlichten

Als je in bed bent, draai je om en ga van de ene positie naar de andere om de 15 minuten. Als u zich in een rolstoel bevindt, probeer dan om de twee uur van positie te schakelen.

8. Douche of bad nemen en uw huid drogen

Zorg ervoor dat u minstens één keer per dag een douche neemt, of zoals voorgeschreven door uw zorgverlener. Het hebben van frequente baden kan u helpen om te voorkomen dat u een bedsore krijgt terwijl u in het ziekenhuis of verpleeghuis bent.

10. Neem minstens eenmaal per jaar een bedrustevaluatie

Uw arts kan een speciaal bed aanbevelen dat meer ondersteuning biedt aan de onderbenen, heupen en staartbeen om de druk op deze kwetsbare delen van uw lichaam te verlichten. Uw arts zal u ook adviseren op andere manieren om uw lichaam goed te houden en op een gezond schema van het draaien en bewegen in bed.