Hoe je doorligwonden kunt voorkomen

Hoe je doorligwonden kunt voorkomen. Doorligewonden, ook bekend als drukzweren, zijn open wonden die zich ontwikkelen wanneer een persoon langere tijd in bed ligt. Ze zijn pijnlijk en kunnen erg moeilijk te behandelen zijn. Ze kunnen gevaarlijk zijn, zo niet fataal, als ze onbehandeld blijven.

Weet u hoe je doorligwonden kunt voorkomen

De primaire oorzaak van voorliefde is langdurige druk, of het nu wordt veroorzaakt door je lichaamsgewicht, wrijving op ruwe stoffen of afschuifbaarheid wanneer de huid wordt gedraaid of getrokken. Frequente veranderingen in positie, evenals frequente matras- en kussenaanpassingen kunnen helpen voorkomen dat ze zich ontwikkelen.

Een goede matras zou de druk gelijkmatig over uw lichaam moeten kunnen verdelen en zich niet kunnen concentreren op een specifiek gebied. Het moet ook zacht genoeg zijn om de druk van uw heupen, schouders en hakken te verlichten.

Matrassen van traagschuim zijn een uitstekende keuze omdat ze op de bochten van je lichaam vormen en de opbouw van druk op een enkele plek kunnen helpen voorkomen. Latex- en hybride matrassentypen zijn ook geschikt omdat ze zacht genoeg zijn om je lichaam te knuffelen en stress te verminderen.

Luchtmatrassen

Afwisselende drukluchtmatrassen kunnen zeer effectief zijn om bedden te voorkomen, omdat ze afwisselende luchtkanalen bieden die afwisselend opblazen en leeglopen om de druk op benige gebieden te verlichten. Deze worden vaak gebruikt in ziekenhuizen en thuiszorg om voor te voorkomen dat doorleerhonden zich vormen.

Ze kunnen ook zeer effectief zijn in het verminderen van vochtopbouw die kan leiden tot voorliefde. Ze kunnen echter vrij duur zijn, dus het is het beste om voor hen te winkelen.

Er zijn verschillende afwisselende luchtmatrassenmodellen beschikbaar, waaronder een model met lage luchtverlies dat zowel afwisselend luchtverlies als afwisselende druk combineert om de luchtverdeling en de zorg voor huidmaceratie te maximaliseren. Dit type kan ook worden uitgerust met een digitale pomp zodat u uw instellingen kunt aanpassen voor optimaal comfort en zorg.

Als je een geliefde hebt die immobiel of bedlegerig is, overweeg dan om een matras uit te proberen die periodiek kan worden opgeblazen en leeggelopen. Dit is misschien de beste manier om ervoor te zorgen dat geen enkel specifiek gebied onder te veel druk staat, waardoor de kans dat zich ontwikkelt minimaliseert.

Sommige matrassen bieden slaapproeven, die een geweldige manier zijn om te zien of ze geschikt zijn voor u. De meeste fabrikanten bieden ongeveer 100 dagen, maar sommigen kunnen dat zelfs een jaar verlengen, zodat je een idee kunt krijgen van hoe het bed voelt en of het je helpt een rustgevende nachtrust te krijgen.

U kunt ook kijken naar speciale matrassen die zijn ontworpen om druk te verlichten en te voorkomen dat de huid te warm wordt. Dit kan nuttig zijn voor personen die de neiging hebben om veel te zweten, omdat het zal helpen overtollig vocht te verdrijven en voorkomt dat bedden zich vormen.

Andere matrassen voor het voorkomen van voorleerhoeken zijn dynamische of bubbelstijlmodellen die regelmatig kunnen worden opgeblazen en leeggelopen. Dit kan een geweldige optie zijn voor diegenen die bedlegerig of immobiel zijn, omdat het hen in staat stelt om van posities vaker te bewegen en te verschuiven dan mogelijk is op een standaardbed.